Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΟΕ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΑΚΕ ΠΕ Β’ ANATOΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η Συλλογική Επιτροπή της ΔΑΚΕ ΠΕ Β’ Αν. Αττικής, σε πρόσφατη συνεδρίασή της αποφάσισε, κατόπιν διαλογικής συζήτησης, να γνωστοποιήσει στη Διδασκαλική Ομοσπονδία τις προτάσεις της –σε πρώτη φάση- για την καλύτερη λειτουργία της. Είναι οι εξής:

1. Μείωση της συνδρομής για τη Δ.Ο.Ε. στα επίπεδα της Ο.Λ.Μ.Ε. (25 ευρώ). Κατάργηση της έντυπης έκδοσης του «Διδασκαλικού Βήματος», μείωση των λειτουργικών εξόδων της Ομοσπονδίας.
2. Συμβάσεις με εταιρείες παροχής υπηρεσιών, πρατήρια υγρών καυσίμων, καταστήματα διατροφής και ρουχισμού κτλ για την παροχή εκπτώσεων στους εκπαιδευτικούς
3. Γνωστοποίηση «πόθεν έσχες» συνδικαλιστικών στελεχών πριν και μετά την λήξη της θητείας τους σε δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια όργανα.
4. Άμεση λειτουργία του απεργιακού ταμείου, με εισφορές από εκπαιδευτικούς και με καλύτερη αξιοποίηση των ήδη υπαρχόντων εσόδων της Ομοσπονδίας


Επιπλέον η Συλλογική μας χαιρετίζει την απόφαση της Ομοσπονδίας για προκήρυξη διευκολυντικών στάσεων εργασίας και απεργιών. Ήρθε η ώρα οι δυνάμεις που αντιστρατεύονται την κυβερνητική πολιτική της απαξίωσης του εκπαιδευτικού έργου και της οικoνομικής εξαθλίωσης του εκπαιδευτικού να ενωθούν μακριά από ιδεοληψίες και δογματισμούς και να ξεμπροστιάσουν όσους ως σύγχρονοι «δούρειοι ίπποι» επιχειρούν τη διάσπαση του αγώνα.

H Συλλογική Επιτροπή ΔΑΚΕ ΠΕ περ. Β’Αν.Αττικής


http://dakepe-sokratis.blogspot.com